google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
Conny Gruijters

Master chef. Bert Plantagie.


foto: Bert Plantagie : Stella eettafel en Ultimo eetstoel

Dit blog is een onderdeel van een serie. Tijdens de corona crisis deelden sommige merken recepten op sociale media. Natuurlijk om de volgers te inspireren en te behouden. Heel Nederland was aan het koken en bakken. Op deze manier is het zaadje geplant voor onderstaande samenwerking. De grote meubelbeurzen werden gecanceld en hierdoor missen inkopers en verkopers hun inspiratiebronnen en netwerken. De gerechten die vaak genuttigd kunnen worden op de beursstands lenen zich vaak voor het netwerken en uitwisselen van informatie over de meubelbranche. In deze serie geven verschillende vertegenwoordigers in Nederland een kijkje in de keuken van hun meubelmerk. Letterlijk in de keuken, want zij linken hun merk aan een gerecht. Dit gerecht heeft door het gebruik van de ingrediënten. de manier van maken of de herkomst van de recepten geleid tot een samenwerking met verschillende chefs werkzaam in de horeca. De horeca in de omgeving van Haarlem, die door de lockdown best een steuntje in de rug kan gebruiken waren unaniem enthousiast en deelde de foto's van de gerechten en geven door middel van een foto van hun interieur weer een link naar het interieur.


foto: Bert Plantagie Kiko barkruk

Bert Plantagie.

Na het stellen van de bovenstaande vraag voor deze serie, aan de marketing afdeling van Bert Plantagie, werd ik verrast met onderstaand antwoord.

foto: Bert Plantagie

We hebben even nagedacht over jullie culinaire verzoek en zijn tot de conclusie gekomen dat we Bert Plantagie wel zouden kunnen identificeren als een poké bowl.

Om meerdere redenen eigenlijk: met dit van oorsprong Hawaïaanse gerecht kun je oneindig variëren en het geeft je energie. De grootste parallel met ons merk zit hem in het grote aantal mogelijke uitvoeringen; een poké bowl biedt volop ruimte om te experimenteren en kun je helemaal op jouw wensen afstemmen. Vrijwel alle varianten zijn kleurrijk en smaakvol, maar nooit saai of pretentieus. Hoewel de relaxte vibe van Hawaii ons zeker aanspreekt, zouden wij voor een Hollandse variant gaan, met West-Europese invloeden en een pittig Oosters randje. In onze bowl vind je naast rijst en tonijn ook garnalen en doperwten, wortel en rettich, edamame boontjes en zeewiersalade met een Avocado/Wasabi-mayonaise. De topping bestaat uit fijne sesamzaadjes, fijngesneden Spaanse peper en lente-uitjes.


Via onderstaande link wordt meer verteld over het merk Bert Plantagie. Het houtverwerkingsbedrijf. waar wij met een team verkopers een werkbezoek maakte, heeft inmiddels plaats gemaakt voor het vervaardigen van alle houtbewerkingen in een recent aangekochte fabriek. Natuurlijk blijft hetzelfde kwaliteitsniveau gehandhaafd.


foto: Poké Bowl Langoustines gerecht

Bert plantagie & Restaurant "Bij Qunis".  In de Poké bowl van de chef Michael Molenaar, vind je naast rijst en Langoustine ook zalm, wortel rettich en avocado wasabi mayonnaise. De topping bestaat uit fijne sesamzaadjes, fijngesneden Spaanse peper en lente-uitjes. Een prachtig kleurrijk gerecht!

De keuken van restaurant "Bij Qunis" is georiënteerd op groente, het liefst zoveel mogelijk uit de eigen tuin. Vegetariërs en veganisten vinden bij Restaurant "Bij Qunis" dan ook zeker wat zij zoeken. Daarnaast wordt er veel gewerkt met lokale (seizoen) producten. Verse producten, kwaliteit op het bord en in het glas, dat is waar het "Bij Qunis" om draait.

En hier vindt je de overeenkomst met Bert Plantagie. Kwaliteit tafels onder je bord en glas.

Aan de eettafel zitten met de kleurrijke keuzemogelijkheden in stof en leder voor je eetkamerstoel. Alle modellen van Bert Plantagie komen net als "Bij Qunis" uit eigen keuken

(lees ontwerp).


foto: Bij Qunis Gemaal De Lynden

2 maart 2015 openden Ronald en Tamara Kunis de deuren van het gerestaureerde ketelhuis en werd restaurant "Bij Qunis".

Een stukje geschiedenis:

Het gemaal De Lynden is naast De Cruquius en De Leeghwater één van de drie gemalen die in de jaren tussen 1849 en 1852 het Haarlemmermeer droog pompten. Dit industriële rijksmonument was uitgerust met een stoommachine van 360 pk en acht zuigerpompen. Door de jaren heen is het gemaal regelmatig aangepast en gemoderniseerd. Zo werden in 1878 de stoomketels vervangen en werd later de oorspronkelijke stoomaandrijving vervangen door twee stoomgedreven centrifugaalpompen. In 2005 werd het oude gemaal definitief vervangen. Het in neogotische stijl gebouwde oude gemaal kwam vervolgens leeg te staan, waarna BOEi* zich heeft ingezet voor de restauratie en herbestemming van dit industriële erfgoed.


Het interieur van restaurant "Bij Qunis" en het gerecht kan je bewonderen en proeven.

Via de link onderaan de pagina kan je een tafel reserveren en de overige menukaart bekijken.

Voor de Bert Plantagie collectie kom je natuurlijk naar de Ruijtermeubel in de Cruquius.




Chef Michael Molenaar


*BOEI is opgericht door de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (sinds 2009: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: RCE). BOEI is een vennootschap met diverse aandeelhouders. BOEI stelt zich ten doel het behoud van en herbestemmen van industrieel erfgoed in Nederland.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page